vineri, 8 august 2014

Montaj centrale termice- siguranta si control



Pentru montaj centrale termice apelati la un instalator autorizat Bucuresti.  Este foarte important sa aveti un instalator care cunoaste toate regulile de montare pentru a fi in siguranta, si pentru a nu plati mai mult decat consumati. In montajul centralei termice trebuie urmariti cativa pasi, pentru functionarea corecta si anume: debransarea de la sistemul de incalzire centralizat, respectarea  locului de instalare specificat in proiectul de gaze, racordarea centralei la alimentare se va face conform instructiunilor producatorului cu teava neagra, realizarea instalatiei de alimentare cu apa calda si apa rece a centralei termice, realizarea instalatiei interioare de incalzire cu radiatoare, la echipamentele cu tiraj natural se va urmari montajul corect al elementelor se evacuare, pentru prizele centralelor termice este necesar sa se faca impamantare, pentru a nu fi riscuri de accidentare prin electrocutare.

Montajul centralelor termice trebuie sa se faca doar de instalatori autorizati, calificati, in acest domeniu. Intr-un apartament se pot monta doue feluri de centrale: centrale termice electrice si centrale termice murale ce functiomeaza pe baza de gaz metan cu tiraj fortat. Intr-un apartament nu se poate monta centrale termice cu tiraj natural, pentru ca spatiul este mic si exista riscul de a lua foc, sau alte probleme.
Caldura oferita de o centrala termica depinde de tipul de centrala, de cat de mare este suprafata care trebuie sa fie incalzita, de dimensiunea tevilor si de utilizarea aerisitoarelor automate pe calorifere. Sunt mai multe tipuri de tevi care ar putea fi folosite dar este de preferat cea din cupru deoarece permite caldurii sa se degaje, si sunt mult mai durabile fata de celelalte, iar pentru ca ele sa functioneze in parametrii normali trebuie sa se foloseasca aerisitoare automate pentru evitarea depunerii  dopurilor de aer.
Un montaj centrale termicetrebuie facut de oamenii specializati, care sa o puna in functiune corect, pentru ca dumneavoastra sa nu aveti probleme si sa va bucurati de confortul dat de caldura, platiti cat cosumati si asa evitati sa mai platiti din cauza pierderilor din retea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu